Proiect de educatie financiara "Micii economisti"

Afis-miciiEconomistiProiect de educatie financiara "Micii economisti" cu finalitate în „Clubul milionarului isteţ”

Cauza socială: Educaţia financiară nu este abordată ca un lucru esenţial. Cu toate acestea fiecare dintre noi avem nevoie de bani pentru a ne putea satisface necesităţile unei vieţi cât mai lipsite de griji. Prin acest proiect îi vom învăţa pe participanţi (copii, tineri, adolescenţi) să preia controlul asupra finanțelor personale și să îşi construiască un viitor financiar aşa cum şi-l doresc.

Metoda: Am conceput un program non-formal, distractiv, interactiv şi captivant. El este gândit diferenţiat pentru mai multe grupe de vârstă. Cu ajutorul lui participanţii vor învăţa şi vor descoperi multe din aspectele economice de zi cu zi dar mai ales vor învăţa cum se aplică informaţiile în viața reală. Vor fi discuții de grup, filme explicative și activități care vor încuraja participanţii să aplice aceste lecții în viața lor personală. Fiecare copil este unic. De aceea, este foarte important ca fiecare copil să fie încurajat să-și descopere și să-și dezvolte propria individualitate. Învăţarea prin joc e obsesia noastră - copiii învaţă cel mai bine atunci când li se oferă șansa să exploreze activităţi care le stimulează curiozitatea și dorinţa de a învăţa, într-un mediu specific vârstei lor.

Desfăşurarea proiectului:
durata şi frecvenţa: 2 ore/întâlnire, pe parcursul a 6 întâlniri săptămânale

Număr de persoane implicate in proiect:
-grupa: locuri limitate (minim 12 – maxim 16)
-traineri implicaţi: 1-2

Teme abordate: Am gândit un mod ușor și plăcut de a învăța elementele esențiale ale educației financiare: ce sunt si cum pot fi generaţi banii, care sunt elementele de bază ale serviciilor bancare, de ce este important să economiseşti bani, ce este bugetul şi gestionarea lui inteligentă, ce sunt creditelele, ce sunt asigurările, ce este o investiţie, şi mai ales modul în care putem începe construirea libertăţii financiare.

Beneficii pentru participanţi: Cei care vor participa la acest curs vor şti:
- să cunoască valoarea și rolul banilor,
- să gestioneze isteţ finanțele de care dispun,
- să-și dezvolte capacitățile financiare,
- să creeze şi să dezvolte idei de pe urma cărora să aibă un venit,
- să îşi protejeze rezultatele eforturilor,
- să ia inițiativă, să înveţe legile finanţelor personale.

Acest proiect îsi propune să ofere participanţilor abilități utile în lumea reală și cunoștințe utile oriunde în toată lumea. Finalitate: Fiecare participant va primi o diplomă de participare ce va atesta participarea la acest curs. Diploma va fi utilă şi la portofoliul personal.

Finalitate: Fiecare participant va primi o diplomă de participare ce va atesta participarea la acest curs. Diploma va fi utilă şi la portofoliul personal.

Nu în ultimul rând, din rândul absolvenţilor se vor face înscrieri, pentru cei care vor dori, în „Clubul milionarului isteţ”. Aici vor putea participa la jocuri şi simulări ale situaţiilor des întâlnite în viaţa reală.